Betalningsalternativ

BETALINGSPOLICY

Som kund hos www.mobilhuset.se hanteras dina betalningar av Klarna AB. För frågor om betalning kan du kontakta vår kundtjänst via email på [email protected].

Alla priser inkluderar moms. Orderöversikten inkluderar alla kostnader för produkten, som porto, faktura, förpackning etc.

Klarna Checkout

Efter identifiering och riskbedömning visar Klarna Checkout de betalningsalternativ som kan erbjudas dig. Vilket betalningsalternativ du än väljer så är Klarna eller någon av Klarnas samarbetspartners den som hanterar betalningstransaktionen medan själva köpet av varan eller tjänsten görs direkt av butiken. Produkt- eller servicespecifika frågor ska därför riktas direkt till butiken.

Aktuella betalningsalternativ som för närvarande erbjuds genom Klarna Checkout är faktura, kontokredit, kortbetalning eller direktbetalning via bank. Faktura ligger som förvalt betalningsalternativ.

Klarna faktura

När du betalar via Klarna faktura handlar du tryggt och enkelt. Du behöver aldrig uppge dina kortuppgifter, och betalar alltid efter att du fått hem dina varor.

Om betalningen uteblir tillkommer en påminnelseavgift om 50,00 kr samt dröjsmålsränta om 26.00 %. Vid köptillfället görs en kreditprövning som i vissa fall innebär att en kreditupplysning tas. Då kommer du få en kopia på kreditupplysningen per post. Personuppgifter hanteras i enlighet med gällande lagstiftning. Klarna behandlar personuppgifter i syfte att utföra kundanalys, identifikation, kreditkontroll och marknadsföring. Personnummer används som kundnummer i kundhanteringssyfte.

* Gäller ej för alla varor och tjänster, t ex. flygresor, evenemang och specialtillverkade varor.

Klarna Konto

Betalsättet för dig som själv vill välja hur mycket du betalar varje månad. Men Klarna konto är mer än så. Förutom att du alltid får hem dina varor innan du betalar, samlar du alla dina köp på ett konto. Detta gäller även om du har handlat i flera olika butiker via Klarna konto. Det betyder en enda faktura, oavsett antalet köp.

Vid ett köp om 10000 kr med Klarna Konto basvillkor är uppläggningsavgiften 0 kr. Den gällande årsräntan är 19,90 % vilket motsvarar en effektiv ränta om 29,22 %. Kreditköpspriset är 11458 kr. Antalet delbetalningar är 12 stycken och varje delbelopp är 955 kr. Exemplet förutsätter att avbetalning sker under ett års tid. Vid köptillfället görs en kreditprövning som i vissa fall innebär att en kreditupplysning tas. Du kommer då få en kopia på kreditupplysningen per post.

Klarna Faktura som betalningsmetod är endast tillgänglig för privatpersoner och kan inte väljas av företag oavsett företagsform. Denna betalningsmetod kan inte användas för köp från Partner.

Om du väljer en faktura, kommer den att skickas via e-post från Klarna inom 24 timmar efter att beställningen har skickats, och med den förfallodag som angavs under köpprocessen. Inga extra avgifter läggs på för inköp mot fakturan. Observera att du alltid måste ange ett komplett personnummer när du köper med Klarna Faktura. Klarna gör en kreditvärdering för att utvärdera om du kan handla för det valda beloppet. I kreditvärderingen tittar Klarna främst på tre saker: den tidigare betalningshistoriken, hur mycket du vill handla för och extern information som Klarna samlar in från ett kreditupplysningsföretag (du får ett meddelande om att information har erhållits från kreditupplysningsföretaget). Det är alltså en kombination av flera olika faktorer som avgör om köpet går igenom. Om köpet inte går igenom med faktura kan du slutföra beställningen med en annan av de betalningsmetoder vi erbjuder. Om du har frågor om kreditvärderingen, vänligen kontakta Klarna på 08 – 120 120 10 mån – fre. kl. 8.00–22.00 och lör. kl. 10:00 till 17:00. För mer information om Klarnas hantering av personuppgifter hänvisar vi dig till Klarnas policy för dataskydd.

För prenumerationsköp där till exempel ett avtalat belopp dras av varje månad, lagras din betalningsinformation krypterad och säker hos vår betalningsförmedlare och kan endast användas av vår leverantör för att genomföra transaktionen. Samtycke till detta erhålls också under köpprocessen.

Läs mer:  General terms and conditions

Standardized European consumer credit information